Vinter

Become a musher

Denna härliga tur passar dig som vill prova att köra ditt eget hundspann (en musher är den som kör hundsläden) i lite mer kuperad terräng. Det är bra om du har hyfsad kondition så att du kan hjälpa hundarna i uppförsbackarna. Du behöver dock inte ha några förkunskaper om hundspann för att klara turen. Turen tar ca 3,5 timmar.

Starttider
December–januari, alla dagar kl 09.00–12.30
Februari–mars, alla dagar kl 12.30–16.00

Pris
Från 1850 kr/person

 

Så går det till

Turen börjar när du anländer till kenneln där du välkomnas av vår guide. Du blir utrustad med varma kläder, skor och handskar (inkluderat).

Guiden visar vägen till hundarna och ger en noggrann beskrivning av hur man kör hundspann. Ni hjälper till att spänna för hundarna i teamen. Sedan körs hundspannet två och två – en åker och en kör.

Efter halva sträckan stannar vi och gör upp en eld och ni bjuds på en lättare måltid. Nu har ni möjlighet att byta av varandra med att köra hundspannet.

Vi finns i Granö, mitt mellan Lycksele och Umeå i Västerbotten.

Bra att veta

Klä dig varmt inför din hundspannstur. Det finns även vinterkläder att låna som ingår i priset. OBS! Begränsat med barnkläder. Kontakta oss vid frågor.

När det är riktigt kallt tillämpar vi en köldgräns för barn upp till 12 år på -18 grader. Alltså, vi låter då ej barn åka på turen.

Mellan -28 till -32 grader kortar vi ner långa turen till en 1,5h tur. Från -32 och kallare ställer vi in samtliga turer.

För vem?

  • För att köra en hundsläde krävs att du är över 15 år, minst 155 cm lång och väger minst 50 kg
  • Barn under 3 år får av säkerhetsskäl ej delta i en slädtur
  • Barn 3–5 år eller kortare än 120 cm får delta sittande tillsammans med en vuxen. Endast ett barn under 120 cm/släde kan därför delta. Om du bokar med flera små barn, kontakta oss först.
  • Barn 5–15 år får delta som passagerare med en vuxen som kör släden.
  • Köldgränsen för barn 3–9 år är -18 grader. Observera att våra utlåningskläder endast finns i vuxenstorlekar, så klä ditt barn ordentligt och varmt.
  • Av säkerhetsskäl rekommenderar vi inte hundsläde för dig som är gravid. Vi avråder hundsläde helt från omkring graviditetsvecka 20.