Vinter

Taste of mushing

Kortare tur som passar dig som vill prova på att köra ditt eget hundspann under överseende av en guide. Du behöver varken ha förkunskaper om hundspann eller vara speciellt vältränad för att klara av turen galant. Passar de flesta, från barnfamiljer till seniorer. Vi kör genom skogar och över myrar. Turen tar ca 1,5 timme.

Starttider
Alla dagar
December–januari kl 14.00–15.30
Februari–mars kl 9.00–10.30

Pris
från 995 kr/person

 

Så går det till

På kenneln välkomnas ditt sällskap av er guide och ni får låna varma kläder, skor och handskar. Ni får träffa hundarna och får en noggrann beskrivning av hur man kör hundspann. Ni får även hjälpa till att spänna för hundarna. Ni kör sedan hundspannet två och två – en åker och en kör. Efter halva sträckan har ni möjlighet att byta med varandra.

Bra att veta

Klä dig varmt inför din hundspannstur. Det finns även vinterkläder att låna som ingår i priset. OBS! Begränsat med barnkläder. Kontakta oss vid frågor.

När det är riktigt kallt tillämpar vi en köldgräns för barn upp till 12 år på -18 grader. Alltså, vi låter då ej barn åka på turen.

Mellan -28 till -32 grader kortar vi ner långa turen till en 1,5h tur. Från -32 och kallare ställer vi in samtliga turer.

För vem?

  • För att köra en hundsläde krävs att du är över 15 år, minst 155 cm lång och väger minst 50 kg
  • Barn under 3 år får av säkerhetsskäl ej delta i en slädtur
  • Barn 3–5 år eller kortare än 120 cm får delta sittande tillsammans med en vuxen. Endast ett barn under 120 cm/släde kan därför delta. Om du bokar med flera små barn, kontakta oss först.
  • Barn 5–15 år får delta som passagerare med en vuxen som kör släden.
  • Köldgränsen för barn 3–9 år är -18 grader. Observera att våra utlåningskläder endast finns i vuxenstorlekar, så klä ditt barn ordentligt och varmt.
  • Av säkerhetsskäl rekommenderar vi inte hundsläde för dig som är gravid. Vi avråder hundsläde helt från omkring graviditetsvecka 20.