Vinter

Aurora wilderness

En härlig kvällstur som passar dig som inte vill eller kan köra ditt eget hundspann. Här åker du och ditt sällskap på en större släde med plats för upp till fyra vuxna. På släden sitter ni på härliga renskinn. Turen går längs Umeälven och en bit genom skogen. Är det klart väder lyser månskenet upp spåren och med lite tur får vi se norrskenet dansa över stjärnhimlen. Turen tar ca 1,5 timme.

Starttider
Torsdagar och lördagar
januari kl 18.00
februari–mars kl 19.00

Pris
från 940 kr/person

Så går det till

I denna tur är du och ditt sällskap passagerare på en större släde som körs av professionell guide. Det är viktigt att klä sig riktigt varmt. Det finns kläder att låna och det är bra om du meddelar om du behöver låna redan när du bokar. OBS! Begränsat med barnkläder. Kontakta oss vid frågor.

Bra att veta

Klä dig varmt inför din hundspannstur. Det finns även vinterkläder att låna som ingår i priset.

När det är riktigt kallt tillämpar vi en köldgräns för barn upp till 12 år på -18 grader. Alltså, vi låter då ej barn åka på turen.

Mellan -28 till -32 grader kortar vi ner långa turen till en 1,5h tur. Från -32 och kallare ställer vi in samtliga turer.

 

För vem?

  • För att köra en hundsläde krävs att du är över 15 år, minst 155 cm lång och väger minst 50 kg
  • Barn under 3 år får av säkerhetsskäl ej delta i en slädtur
  • Barn 3–5 år eller kortare än 120 cm får delta sittande tillsammans med en vuxen. Endast ett barn under 120 cm/släde kan därför delta. Om du bokar med flera små barn, kontakta oss först.
  • Barn 5–15 år får delta som passagerare med en vuxen som kör släden.
  • Köldgränsen för barn 3–9 år är -18 grader. Observera att våra utlåningskläder endast finns i vuxenstorlekar, så klä ditt barn ordentligt och varmt.
  • Av säkerhetsskäl rekommenderar vi inte hundsläde för dig som är gravid. Vi avråder hundsläde helt från omkring graviditetsvecka 20.